Aquest bloc voldria ajudar, com una aportació a l'arqueologia del paisatge, a crear una relació d'elements d'arquitectura i enginyeria popular del Ripollès.dimarts, 9 de març de 2010

Arbres monumentals del Ripollès: Els llorers

Els llorers
Relacionat amb el Ripollès hi ha un llorer molt coneguts i mencionat. És el cas del llorer de Vinyoles d’Oris, relacionat amb mossén Jacint Verdaguer.

Amb fulles d’aquest arbre monumental el capellà fou coronat a Ripoll l’any 1886 com “poeta de Catalunya” pel bisbe Josep Morgades.
_____
Imatge: Llorer de mossén Jacint Verdaguer a Vinyoles d’Oris.

Feta aquesta menció històrica, cal dir que he trobat en el periple de recerca d'arbres monumentals de la comarca del Ripollès alguns exemplars de llorer que tenen un extraordinari nivell.

El primer a citar seria el llorer que hi ha a La Vila de Llaés, una casa que tantes vegades cal citar com exemple d'amor als arbres.

Aquest llorer, de gran emballum, no és pas l´únic remarcable dels existents a la comarca. Podem citar també un que hi ha a la casa d'El Guixer, a Ripoll, a la vall del Caganell; o també el que hi ha al Grup escolar Joan  Maragall de Ripoll.
____
Imatge: Llorer de La Vila de Llaés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada